7 питань, які вам потрібно поставити у школі на back-to-school night

7 питань, які вам потрібно поставити у школі на back-to-school night 

Кен Робінсон — експерт з питань освіти, автор TED Talker – і Ted Dintersmith, активіст освіти. Він закликає батьків бути готовими до back-to-school night. Це чудовий час, щоб поговорити з вчителями і дійсно розібратися в тому, чого очікують від ваших дітей цього року. Ось її поради.

“З новим навчальним роком батьки будуть відвідувати школу своєї дитини. Багато хто запитує нас: “Які питання мені слід запитати?” Тут ви можете знайти сім питань до вчителів та директора.

  1. Яким чином навчання моєї дитини буде пов’язане з реальним світом?

Занадто часто учні не бачать, як шкільні завдання відносяться до їхнього життя поза школою. Але це змінюється коли вони бачать, як завдання допомагають вирішувати проблеми. Наприклад, якщо вони люблять спорт, то як математичні завдання допомагають їм створювати цікаву статистику команди. Ще краще, якщо ваша школа дає дітям можливість співпрацювати над практичними проектами, які зроблять світ кращим.

  1. Як буде оцінюватися моя дитина?

Оцінка призначена для підтримки навчання та розвитку вашої дитини. Наскільки ваша дитина оцінюватиметься за креативну або аналітичну письмову роботу, поглиблене вивчення інтелектуальних інтересів, завершення складних проектів? Чи будуть оцінки заохочувати учня ризикувати і робити плідні помилки?

3.Як моя дитина ставить собі цілі?

Учні, які ставлять свої власні цілі, можуть розвинути почуття відповідальності. І вони, швидше за все, будуть більш мотивовані.

4.Наскільки важливою є участь учня у цьому класі / школі?

Учні яким не цікаво навряд чи вчяться добре. Викладачі це знають і хочуть, щоб їхнім учням було цікаво. Але як ваша школа визначить, чи займаються учні? Чи буде школа готовіа періодично анонімно опитувати учнів, щоб оцінити їх інтерес до певних занять? Чи буде школа готова змінити свій підхід – у навчанні?

  1. Які навички розвиватимуть у моєї дитини?

Прислів’я “Якщо ти не знаєш, куди ти йдеш, будь-яка дорога доставить тебе туди” стосується освіти. Запитайте вчителів та керівників про навички які вони хочуть розвинути. Ви хочете, щоб ваша дитина творчо підходила до вирішення проблем? Була гарним комунікатором? Щоб мала змогу працювати в команді? Буда здатна до емпатії? Створіть власний список перед початковою школою. Як майбутній навчальний рік допоможе вашій дитині розвинути ці навички? Як ваша школа знає, що відбувається прогрес?

6.Який підхід нашої школи до забезпечення здорового та сприятливого середовища для дітей?

Як ваша школа думає про соціальне та емоційне навчання? Яка відповідна роль педагогів та батьків, коли починає розгортатися нездорова динаміка поведінки? Набагато краще прояснити ці проблеми, перш ніж вони виникнуть.

7.Скільки часу моя дитина проводить у складанні стандартизованих тестів та підготовці до них?

На жаль, освіта в США все ще значною мірою обертається навколо стандартизованих тестів. Не звинувачуйте своїх учителів за це. Тести накладаються державними та федеральними мандатами, а не викладачами. Педагоги знають недоліки оцінок і їх вплив на студентів та їхніх сімей.

Якщо ви поділяєте їхні побоювання, запитайте, як батьки можуть грати конструктивну роль у зменшенні впливу цих тестів. Заохочуйте вашу батьківську спільноту дзвонити до членів вашої штатної законодавчої влади, особливо тих, які належать до комітету з питань освіти.

Якщо вони стверджують, що тести є важливими та обґрунтованими, ви можете зажадати від них щоб вони самі пройшли ці тести та опублікували результати. Якщо вони відмовляться, натисніть на них, щоб запитати, чому. Зрештою, хороші шеф-кухарі завжди повинні готувати гарно вдома.

Насамкінець, майте на увазі, що батьки повинні підтримувати та допомагати педагогам школи. Залишатися позитивними. Визнайте, наскільки важко працює більшість викладачів, наскільки вони піклуються про своїх учнів. Ви не допомагаєте коли скаржитесь лише на оцінку вашої дитини або що школа вашої дитини відрізняється від вашої (це, мабуть, так і має бути). Підніміть дискусію та працюйте як команда, щоб переконатись, що ваша дитина навчається в безпечному та сприятливому середовищі.”

Переклад статті WashingtonPost