Психолог школи “Ранок” Психолог Виктория Кравец у рубриці “Поради експерта” розкриває 7 секретів успішності учня

Психолог школи “Ранок” Психолог Виктория Кравец у рубриці “Поради експерта” розкриває 7 секретів успішності учня.

Батькам дуже важливо мотивувати дитину до навчання. Я розкажу, які речі варто обговорити для покращення успіхів своєї дитини.

1◻️ Здатність до навчання. Розкажіть та покажіть на прикладах, що найголовніша навичка у житті – це здатність постійно навчатися чогось нового. Поясніть, що знання – як монети, які ми збираємо у скарбничку.

2◻️ Розвиток здібностей. Дитина повинна зрозуміти, що важливим є не лише вивчати предмети, а й покращувати свої здібності до аналізу та обробки інформації, а також, до критичного мислення.

3◻️ Комунікація. Поясніть дитині, що у школі важливо не лише бути успішним у навчанні, а й будувати добрі відносини з однолітками та вчителями. Треба вміти вирішувати конфлікти та знаходити шляхи примирення. Це формує волю та емоційну стійкість.

4◻️ Мотивація. Не слід робити акцент на оцінках. Часто вони хибно відображують успішність дитини. Вірогідно, отримавши погану оцінку, учень сам прийняв рішення трошки полінуватися. Мотивуйте дитину не оцінками. Нехай дитина поставить собі реальні цілі і буде їх досягати.

5◻️ Передача знань. Здатність до відтворення та передачі набутих знань відображує, наскільки добре учень засвоїв матеріал. Запропонуйте дитині навчити вас того, що вона вивчила на заняттях.

6◻️ Команда. Запросіть учнів класу вашої дитини у гості, на пікнік чи прогулянку. Створіть дружню атмосферу. Коли дитина відчує, що кожен однокласник це друг, її буде притягувати школа, як місце, де в неї є справжні друзі.

7◻️Потенціал та таланти. Ймовірно, що деякі предмети будуть важко підкорюватися вашому школяру. Причиною для цього може бути те, що в ньому закладений інший потенціал. Відшукайте напрямок, у якому дитині буде найкомфортніше та розвивайте його.