Кабінет учителя-логопеда в школі “Ранок”

Правильний мовленнєвий розвиток ─ це фундамент усіх необхідних процесів, що сприяють адаптації дитини в соціумі: навчання в школі та за її межами, придбання нових навичок і знань, спілкування з однолітками та старшим поколінням. Але, на жаль, сьогодні порушення дикції є досить поширеним явищем, що шкодить гармонійному становленню дитини як особистості.

У школі “Ранок” ми прагнемо до того, аби навчальний процес приносив максимум практичної користі для кожного учня. Саме тому у нас функціонує кабінет вчителя-логопеда. Високий професіоналізм Мануйленко Ірини Іванівни, діючого вчителя-логопеда школи “Ранок”, допомагає учням опанувати всі необхідні мовні навички!

Щоденна праця вчителя-логопеда полягає в діагностиці, профілактиці та усунення вербальних порушень, які перешкоджають засвоєнню навчального матеріалу. Однак корекційні дії логопеда допомагають учням не тільки при вивченні шкільних дисциплін, таких як читання та правопис, а й розвивають такі особистісні якості, як товариськість, допитливість і уважність.

Учитель-логопед покращує мовні навички, удосконалює мімічну мускулатуру учня, знімає психологічні бар’єри. Логопедичні заняття виправляють недосконалості дикції, звуковимови, темпу мови, позбавляють від запинок і заїкання, змінюють особливості почерку.

Коригуючи порушення мови, учитель-логопед виховує в учня впевненість у собі, розвиває когнітивні здібності, вдосконалює навички комунікації. Дитина стає більш чутливою, емоційною, допитливою та чуйною. Після усунення існуючих дефектів мовлення у дитини з’являється можливість без будь-яких труднощів встановлювати контакти з оточуючими людьми та світом, із легкістю засвоювати нові знання, швидко знаходити рішення життєвих завдань.

У школі “Ранок” ми щодня створюємо всі необхідні умови для гармонійного розвитку наших учнів і їх адаптації в дорослому світі!