Все, що потрібно знати про Кембридзькі іспити

Сертифікати Cambridge English потрібні для точного підтвердження рівня англійської, а також бізнес-англійської.  Зазвичай потреба отримати Кембридзький сертифікат виникає тоді, коли треба вступити до європейського університету або коледжу, для подальшого кар’єрного зростання, об’єктивно оцінити свої знання, або просто промотивувати себе.

Ключові особливості екзаменів:

  • завдання базуються на реалістичних кейсах, щоб підготовка до екзамену давала учням мовні навички для реального життя
  • перевіряється усі чотири мовні навички (читання, письмо, аудіювання, мовлення) разом зі знанням структури мови та особливостей її вживання (Use of English)
  • з величезного розмаїття іспитів різного рівня, специфіки та тематичної спрямованості можна вибрати те, що цікавить саме вас і відповідає саме вашому рівню підготовки.

Іспити Cambridge  містить п’ять тестів визначення рівня володіння англійською мовою – KET, PET, FCE, CAE, CPE і три тести на визначення знань ділової англійської мови – BEC Preliminary, BEC Vantage, BEC Higher. Поговоримо про два перших рівні – KET і PET.

A2 Key English Test (KET)

Це початковий тест із серії Кембридзьких іспитів, який перевіряє здатність спілкуватися англійською мовою в повсякденних ситуаціях на елементарному рівні, наприклад, подорожуючи. Це означає, що Ви здатні використовувати англійську мову в повсякденному житті. У 2009 році з’явився новий різновид іспиту KET – іспит KET для шкіл, який призначений для школярів віком від 11 до 14 років.

Для кого передбачений іспит

ІІспит KET визнаний, як кваліфікаційний іспит для кандидатів з елементарним рівнем англійської мови багатьма адміністративними та промисловими організаціями, а також компаніями, що працюють у сфері послуг.

Наприклад, якщо Вашою метою є імміграція до Англії, сертифікат є офіційним документом, що підтверджує Ваш рівень англійської.

Іспит KET також визнаний більшістю шкіл, як доказ того, що кандидат має базові знання з англійської мови. Оскільки цей іспит перевіряє всі мовні навички (аудіювання, читання, спілкування та письмо), то його складання надасть Вам можливість оцінити свої сильні та слабкі сторони, а також допоможе набути впевненості у використанні мови.

Який це рівень?

За міжнародною шкалою рівень A2 це Pre-Intermediate. Це означає, що у Вас є елементарні пізнання в англійській мові, базове розуміння граматичних конструкцій, вміння розуміти та виконувати інструкції, відповідати на прості запитання, висловлювати свою думку або прохання на побутові теми.

Формат іспиту

Структура – Reading and Writing, Listening, Speaking

Тривалість кожного етапу – 1 година 10 хвилин, 30 хв, 8-10 хв

Результати – 50% 25% 25%

B1 Preliminary English Test (PET)

Іспит PET Cambridge English Preliminary – це другий тест із серії Кембридзьких іспитів, що показує володіння письмовою та усною англійською на середньому рівні. У 2009 році з’явився новий різновид іспиту PET – іспит PET для шкіл, що призначено для школярів у віці від 11 до 14 років. Щорічно у більш ніж 100 країнах складають цей іспит.

Для кого передбачений?

Для кандидатів різних вікових груп, яким потрібен міжнародний сертифікат, що підтверджує середній рівень володіння англійською мовою.

Іспит PET визнається більшістю організаціями та компаніями, що працюють у сфері управління, туризму, роздрібної торгівлі, будівництва та виробництва. Також, він офіційно визнається багатьма університетами і неурядовими організаціями.

Іспит PET тестує всі мовні навички – аудіювання, читання, розмовну частину, листування. Його складання дасть Вам можливість реально оцінити свої сильні і слабкі сторони та допоможе набути впевненості у своїх силах.

Рівень іспиту

За міжнародною шкалою рівень іспиту – В1 (Intermediate). Для складання іспиту необхідні такі кваліфікаційні навички:

  • вміння використовувати англійську мову в повсякденних ситуаціях,
  • вміння розуміти прості статті,
  • вміння розповісти про себе та свої плани,
  • вміння написати лист

Формат іспиту

Структура – Reading and Writing, Listening, Speaking

Тривалість кожного етапу – 1 год 30 хв, 30 хв, 10-12 хв

Результати – 50% 25% 25%

Цього року, школа Ранок стала центром міжнародних іспитів з англійської мови. Вже з вересня ми розпочнемо підготовку до міжнародних іспитів рівнів А2 (КЕТ) та В1 (РЕТ), а перші екзамени наші учні складатимуть в рідній школі вже 14 грудня.

Зареєструватися на іспити можна до 4 листопада! Реєстрація за посиланням.