Збираємо шкільний рюкзак разом!

«Я збираю портфель до школи дитині», — кажуть багато батьків. Але чи потрібно це робити дорослим? У цій статті ми дамо поради, як правильно збирати портфель своїм учням.

бов’язково поясніть дитині, що вона повинна сама збирати та розбирати свій рюкзак. Спочатку покажіть їй, як правильно це робиться, а потім прослідкуйте, щоб дитина все запам’ятала. Маленький учень повинен добре розуміти, що де знаходиться в його портфелі. У іншому випадку їїй доведеться бна уроці багато уваги приділяти рюкзаку у спробах знайти підручник або пенал, замість того, щоб уважно слухати вчителя.

Навчіть дитину складати рюкзак кожного вечора. Щодня в ньому накопичується багато непотрібних паперів, обгорток, фантиків та інших цінних, на думку малечі, предметів. Задача батьків пояснити дитині, що весь цей мотлох заважає їй самій у навчанні. Слідкуйте за тим, щоб малюк щодня чистив свій рюкзак від сміття та складав у нього лише потрібні предмети.

Поясніть дитині, що до школи  не потрібно брати іграшки. Та якщо малюк дуже хоче, домовтеся, що брати іграшку можна лише на перерві, а на уроці вона повинна лежати в рюкзаці. Можете укласти пакт, що якщо вчителька поскаржиться на ігри, то всі зайві речі залишаться вдома.

Для дотримання дитиною правил особистої гігієни, поясніть їй, що в портфелі завжди повинні бути вологі та сухі серветки.

Якщо у дитини вже є мобільний телефон, то батьки повинні попередньо пояснити, що телефон — річ дорога. Їм потрібно користуватися лише за призначенням. Не потрібно діставати його на перерві т грати. А  під час уроку мобільний телефон обов’язково повинен бути вимкнений.

Пам’ятайте, що учень повинен ввечері приготувати все, що йому потрібно буде наступного дня в школі. Навчіть його, закінчивши домашнє завдання, збирати рюкзак, класти в кишеню чисту носову хустинку, дивитися в розклад уроків, раптом завтра фізкультура або образотворче мистецтво. Тоді потрібно взяти спортивну форму або альбом з фарбами.

Якщо у вашої дитини щось не виходить з першого разу, не варто кричати і злитися. Краще заспокойтеся і поясніть йому ще раз. Тільки з вашою допомогою і підтримкою малюк пройде цей складний шлях під назвою «Шкільне життя».