Як зацікавити сучасну дитину спортом?

Усі батьки знають, що заняття спортом є невід’ємною частиною гармонійного розвитку дитини. Спорт не тільки зміцнює здоров’я, а й виховує такі риси характеру, як цілеспрямованість, наполегливість, впевненість у власних можливостях. Проте як бути, якщо малюк не виявляє інтересу до рухливих занять? І чи варто з пелюшок залучати дітей до спорту?

Відповідь однозначна — так! Але буває так, що зацікавити дитину спортом зовсім не просто. На жаль, зараз діти охочіше захоплюються гаджетами, ніж рухливими іграми. Та виправити таку ситуацію можливо, головне почати!

А починати необхідно з малого з власного прикладу. Розкажіть про свою любов до спорту, про враження та емоції, які ви отримуєте під час занять. Робіть це щиро, не намагайтеся нав’язати свою думку. Самотужки покажіть дитині, наскільки важливою є присутність спорту в житті людини. І можливо саме так Ви зможете викликати у Вашої дитини зацікавленість до спортивних занять.

Не забувайте про особливу спортивну атмосферу, яка повинна панувати поряд із Вами: вдома, на прогулянці, в гостях, завжди. Облаштуйте вдома спортивний куточок із необхідним знаряддям, запропонуйте дитині самокат, велосипед, ролики, а на вихідних відпочивайте за містом, граючи у бадмінтон або теніс. Дитина повинна мати постійний доступ до активних дій, аби навчитися володіти своїми рухами. Гарний спортивний настрій додатково можуть задати новий спортивний костюм і модні кросівки. Спортивна форма повинна повністю задовольняти усі побажання юного спортсмена й обов’язково бути бар’єром від можливих пошкоджень.

Ступаючи на спортивну путь, дитині необхідно мати можливість самостійно обирати ті заняття, які будуть їй найбільш до душі. Підтримайте цей вибір, адже це бажання Вашої дитини, і вона має право його здійснити. Не забувайте, що будь-яка активність корисна для дитячого організму. І не важливо, це буде футбол або бальні танці. Зі спортом або хобі водночас відбувається і виховання дитини. Повторюючи за тренером, вона опановує своє тіло та емоції, вчиться командному духу та впевнено йде до поставленої мети. Важливим моментом під час занять спортом є стан здоров’я. Не забувайте слідкувати за самопочуттям дитини, в жодному разі не примушуйте йти на тренування,незважаючи на хворобу, навіть якщо цього вимагає розклад. Спорт це про добре самопочуття та розвиток, а не про поганий стан здоров’я. І пам’ятайте, що дитина завжди потребує Вашої уваги. Адже саме заради уваги батьків дитина прагне бути кращою та отримує певні досягнення. Запам’ятайте єдине правило: необхідно відзначати кожне досягнення своєї дитини, виділяти успіхи та заохочувати все найкраще, і водночас намагатися повністю ігнорувати поразки.

Спортивний світ — безмежний. Він відкриває багато можливостей для кожної дитини. Завдання батьків — відкрити двері у цей світ і допомогти зробити вибір.