10 способів провести весняні канікули весело

Весна цього року не забарилася, а на учнів чекає тиждень канікул. Весняні канікули в Україні цього року триватимуть з 23 по 29 березня. У приватних школах ці дати можуть трохи зсуватися. Хай там як, але тиждень відпочинку перед останньою чвертю як ковток свіжого повітря. Чи буде це саме так, а чи діти сидітимуть вдома, вдивляючись стомленими очима в екрани гаджетів — залежить саме від вас, батьки. Так, так, навіть якщо ваша дитина — вищий від вас на голову одинадцятикласник.

Тож пропонуємо до вашої уваги 10 ідей відпочинку в березні.

  • Табір

На сьогодні існує безліч пропозицій для дітей різного віку: провести час цікаво і корисно пропонують майже всі приватні школи, а також центри дитячого розвитку. Існують мовні й тематичні табори (за тиждень діти можуть створити власний проєкт, побути справжніми блоґерами, фотографами, кінорежисерами під наглядом досвідчених фахівців). За бажанням, ви навіть можете відправити дитину за кордон: незабутня подорож, яскраві емоції та мовна практика будуть гарантовані.

  • Музеї, театри, виставки

До весняних канікул активно готуються культурні заклади міста. Ви обов’язково відшукаєте щось цікаве для дітей будь-якого віку: від розважальних програм за участі улюблених героїв мультфільмів до наукової виставки-пригоди. Поєднайте приємне з корисним: відвідайте музей наукових відкриттів, «Ландау центр», музей фотоілюзій тощо.

  • Зоопарк

Весна — чудовий час для відвідування зоопарків, адже деякі тварини прокидаються від зимової сплячки, у деяких народжуються дитинчата. Тварини, як і люди, радіють сонцю і теплу, тож нерідко можна побачити, як вони граються.

  • Майстер-класи

Вільний від занять тиждень — чудова нагода опанувати нові навички. У нашому місті ви знайдете майстер-класи на будь-який смак: від гончарства до приготування піци та суші, від виготовлення м’яких іграшок до розпису одягу.

  • Похід

Звісно ж, весна спонукає до прогулянок. Чому б не зібратися всією родиною й не вирушити в похід? Тривалість та місце обере кожен за своїми смаками й можливостями. Навіть якщо у батьків бракує часу, в межах міста можна знайти чудові куточки природи.

  • Кіно

Влаштуйте кіно-тиждень. Зазвичай на канікулах кінотеатри пропонують новинки для дітей. Скористайтеся нагодою подивитися їх!

  • Екстрим

Якщо дитина давно просить скейтборд, або ролики, або велосипед, самокат тощо, саме час опанувати новий вид транспорту чи спробувати щось новеньке на кшталт скелелазіння або картингу.

  • Екскурсії

Зазвичай, усі школи влаштовують групові екскурсії під час канікул. Якщо у вас є можливість, відвідайте разом із дітьми інші міста України — такі екскурсії сприяють не лише гарному настрою й позитивним емоціям, а й мають неабиякий пізнавальний ефект. Адже вивчати географію та історію краще на практиці! Цікавіше на власні очі побачити історичні архітектурні пам’ятки або видатні природні куточки України.

  • Подорож за кордон

Добре, якщо ваша відпустка співпаде з канікулами дітей. Ви можете вирушити в подорож Європою або здійснити заповітну мрію дитини (а може, й свою) — політати на повітряній кулі в Каппадокії.

  • Відпочинок на морі

Відомо, що діти дуже втомлюються ближче до кінця навчального року. Особливо навесні їм стає важче навчатися, адже погода кличе надвір, а попереду ще остання і для декого вирішальна чверть разом із контрольними, ДПА, ЗНО. Підтримати сили учня й підзарядити його допоможе сонце, море та вологе солоне повітря.