7 фільмів для всієї родини

 

Попереду травневі свята, можна відпочивати, але карантин не дає нам традиційно зібратися на пікнік. Ми зібрали для вас 7 універсальних фільмів і мультфільмів останніх років, які сподобалися глядачам будь-якого віку.

«Кролик Пітер» (2018)



Перед нами екранізація дитячої класики XIX століття, але дуже вільна: кролик тут влаштовує вечірки, але замість алкоголю для підлітків — морквина і сила-силенна лісових чарівних звірів. Всім по суниці!

«Крістофер Робін» (2018)

Крістофер виріс, забув про свої улюблені іграшки, одягнув костюм і став ходити на роботу. Але героя Евана Макгрегора все-таки повертають у дитинство і нагадують, що в цьому житті насправді важливо, а що — не дуже. Зворушлива і по-доброму сумна історія, яка допоможе втекти від рутинного життя з дедлайнами, кризами та вірусами й відправитися в Зачарований ліс (та і іграшки тут дуже симпатичні).

«Пухнастий шпигун» (2019)

Ще один міський житель в селі, але на цей раз не дівчинка, а кішечка. Звуть її Марні, у неї все чудово: зручна лежанка, корм за розкладом і любляча господарка. Але одного разу звичний світ валиться (прямо як у нас зараз), і кішка виявляється на вулиці. Але собака, осел і курка — прості жителі села — допомагають і підтримують. Кумедний шпигунський трилер, який немов розіграний бременськими музикантами.

«Суперсімейка – 2» (2018)

Якщо раптом щось пішло не так і ви пропустили в кінотеатрах продовження легендарної «Суперсімейки», зараз саме час надолужити. Мультфільм відмінно описує зміни в суспільстві, які відбулися за майже 15 років. Наприклад, на цей раз світ рятує мама, а батько залишається вдома з трьома дітьми: намагається зрозуміти підлітка, вирішити приклад з математики і укласти спати немовляти (безуспішно).

«Мері Поппінс повертається» (2018)

Ще одна екранізація класики від «Діснея». У головній ролі — Емілі Блант («Дівчина в поїзді»). У фільму чотири номінації на «Оскар» — костюми, пісня, саундтрек і робота художника-постановника. Відразу зрозуміло, що картина дуже яскрава та атмосферна і точно підійде для всієї родини: діти будуть підспівувати й мріяти про таку няню ще дуже довго. А батькам головне не порівнювати голлівудське кіно з радянською класикою, і тоді ніяких розчарувань не буде (їх і без того зараз чимало).

«Маленькі жінки» (2020)

Цей фільм можна дивитися зі школярами та підлітками, тому що, незважаючи на костюми і побут XIX століття, героїні говорять про актуальні зараз проблеми: місце жінки в світі, нескінченному виборі між кар’єрою і сім’єю і, звичайно, про любов до самим рідним і близьким, без яких навряд чи щось вийде навіть у самих сильних духом.

«Вперед» (2020)

Якщо ви не встигли подивитися «Вперед» в кінотеатрах, вмикайте його прямо сьогодні ввечері, зберіть біля телевізора або ноутбука максимальну кількість людей і насолоджуйтеся черговим витвором Pixar, який, здається, остаточно розучився знімати погане кіно.

Це казка, з якої зникло диво: світло тепер дає не магія, а лампочка Едісона, єдинороги, як бродячі собаки, копаються в смітниках, а дракони взагалі перетворилися на домашніх вихованців. У цьому світі живуть два брати-ельфа, в дитинстві вони втратили батька, і з тих пір мама виховує їх сама. Звичайно, в результаті нас чекають пригоди, лиходії (феї-байкери, наприклад) і, головне, чудеса. Такі, від яких будуть плакати навіть найбільш цинічні люди у вашій родині.