Замовні публікації проти видавництва «Ранок»

У зв’язку з замовними публікаціями проти видавництва «Ранок» і особисто мене, Віктора Круглова, організованими директоркою ліцею «МИР» Юлією Павиченко, виникла необхідність пояснити причини конфлікту.

  1. Усі звинувачення в рейдерському захопленні ліцею «МИР» не відповідають дійсності. Будь-яка освітня установа це перш за все колектив учителів і учнів. Як можна рейдерськи захопити педагогічний колектив?
  2. Термін оренди будівлі в ліцею «МИР» завершується 30 серпня 2018 року. Власники будівлі заздалегідь, за рік до завершення терміну договору оренди попередили керівника ліцею, що оренда продовжуватись не буде у зв’язку з продажем приміщень за адресою Фанінський, 2.
  3. Директорка ліцею Юлія Павиченко чудово поінформована, що після завершення терміну оренди не може законно перебувати в будівлі. Можливо, саме тому вона дозволяє собі маніпуляції, прикриваючись дітьми з особливими потребами та учасниками АТО? Адже скандал, на її думку, допоможе уникнути кримінального переслідування. Ідеться не про господарський спір двох суб’єктів. Річ у тім, що видавництво «Ранок» і я особисто останні три роки дофінансовували бюджетний дефіцит ліцею. Мною дотувалась вартість навчання, зокрема й утримання діток з особливими потребами. При цьому мені надавали недостовірні звіти про виплати заробітної плати вчителям і витрати ліцею. Після перевірки було виявлено системні фінансові зловживання в особистих інтересах Павиченко Юлії.

Очільниця ліцею «МИР» не соромилась привласнювати кошти, призначені для навчального процесу та зарплатні вчителям. У зв’язку з цим 23 квітня проти директора ліцею «МИР» було порушено кримінальну справу. Витяг із єдиного реєстру досудових розслідувань: «Кримінальне провадження 12018220480001645 від 23.04.2018. Кваліфікація: стаття 190, ч. 4 кримінального кодексу (шахрайство в особливо великих розмірах)».

До речі, про рівень освіти в ліцеї. До мене, як до партнера ліцею «МИР», постійно зверталися батьки, незадоволені якістю освіти, організацією харчування, чистотою в приміщеннях. Просили втрутитись і особисто розібратися з проблемами. Саме після мого втручання Юлія Павиченко відкликала надану мені довіреність на управління корпоративними правами ліцею.

У ліцеї «МИР» навчаються діти наших працівників і мої власні діти. Я несу моральну відповідальність за якість освіти тих, кого особисто запрошував на навчання до ліцею. З’ясувалося, що мої ціннісні установки різняться з принципами Павиченко Юлії. Саме тому я вирішив заснувати школу «Ранок».

Для мене це соціальний проект, а не грантоїдство. Усі охочі можуть і далі навчатися в ліцеї «МИР». Я жодним чином не можу і не хочу ставати цьому на заваді. Усе залежить від бажання та можливостей батьків. І оскільки для мене це проект соціальний, вартість навчання в школі буде майже вдвічі нижчою від прайсу ліцею після підвищення цін відомою «далеко за межами України» директрисою, яка піклується про дітей.

Ми не ставимо глобальної мети. Наша мета зробити кращою освіту для дітей в Україні. До школи «Ранок» уже зареєстровано дітей на 79% від максимальної кількості місць. Педагогічний колектив набрано. Обізнаним людям відомо, що це одна з умов отримання ліцензії. Документи на освітню ліцензію перебувають на узгодженні в юридичному відділі обладміністрації.

Я готую позов до суду про захист честі та гідності. Я дію правовим шляхом. І раджу своїм опонентам чинити так само.

Я щиро бажаю колективу ліцею «МИР» слухати й чути батьків, змінити ставлення до якості викладання і працювати вже без підтримки видавництва «Ранок». Тим паче що три роки матеріального саппорту мали б закласти добру матеріальну базу ліцею. Я дарую ліцею придбані моїм особистим коштом підручники видавництва «Ранок», комп’ютери, передплату на педагогічні журнали, обладнання й витрачений особисто мною час. І рекомендую навчати дітей критичного мислення, вчити слухати і чути іншу точку зору, вміти бачити фейкову інформацію й вирізняти маніпулятивні прийоми. Дорослим це теж буде корисно.

Свою позицію я маю намір докладно викласти на прес-конференції 3 серпня. Журналістам і всім охочим буде надано документальний фактаж.

P.S. Усім небайдужим дякую за старт рекламної кампанії школи «Ранок». Тепер про нас знають усі зацікавлені городяни. Отож коротко розповім про особливості школи «Ранок».
Це школа повного дня, з 9 до 18 години. У класах не більше ніж по 15 осіб. Викладання англійської за методикою навчання Cambridge English. Кожний клас буде обладнаний електронними мультимедійними панелями ЕdPro. Викладачі автори підручників і вчителі вищої категорії. У початковій школі працюють учитель і тьютор. Про діток з особливими потребами дбатиме асистент учителя. Підписано контракт з європейською асоціацією European Educational Publishers Group. Видавництво «Ранок» є активним учасником цієї організації. Для дітей школи «Ранок» на вибір працюватиме 12 гуртків і секцій. Йога, робототехніка, музика, танці, живопис, секції бойових мистецтв, фінансова грамотність, театральний гурток, шахи, програмування, дискусійний клуб. Надаються стипендії.

Телефон для довідок 050-468-49-46.
Поспішаю заспокоїти батьків. Школа «Ранок» розпочне навчальний процес першого вересня для всіх учнів, у тому числі й для діток з особливими потребами, за адресою Фанінський, 2. Ми з радістю запросимо справжніх ветеранів АТО поділитися з дітьми уроками Новітньої Історії України. Добра вам.