Інноваційні технології на уроках у школі “Ранок”

Ми знаємо, що результативність кожного учня залежить від багатьох складників: професійності вчителів, методів викладання навчального матеріалу, обладнання класних кімнат, способів керування навчальним процесом. А найсприятливіші умови для результативного використання часу у стінах школи забезпечує робота в шкільних навчальних кабінетах. Саме тому ми хочемо розповісти про сучасне технологічне забезпечення кожного кабінету школи “Ранок”.

Організовуючи навчальний процес у кабінетах школи, ми орієнтуємося виключно на потреби учнів і створюємо оптимальні умови для їх навчально-пізнавальної праці. На сьогодні в школі “Ранок” діють кабінети англійської мови, хімії, географії, біології, української мови і літератури, кабінет музичного мистецтва, комп’ютерний клас, творча майстерня, класні кімнати початкових, середніх і старших класів та простора світла спортивна зала. Усі кабінети світлі, затишні, естетично та якісно оформлені. Ми піклуємося про те, щоб освітній матеріал викладався відповідно з сучасними потребами школярів, тому кожний кабінет школи “Ранок” обладнано інтерактивними панелями  EdPro. Це дає змогу вчителям застосовувати аудіовізуальні засоби під час навчального процесу, роблячи його різноманітним і цікавим. Також ми дбаємо про забезпечення безпеки учнів під час шкільних занять: кожну класну кімнату оздоблено системою відеоспостереження.

Окремою перевагою школи “Ранок” є інноваційний комп’ютерний клас, який оснащено новітнім потужним комп’ютерним обладнанням, інтерактивною панеллю EdPro та конструктором робототехніки LEGO. Сучасна комп’ютерна техніка створює умови для освоєння учнями інформаційних технологій. Та головною принадою є саме набір робототехніки та спеціальний стіл для проведення занять. Інноваційний конструктор оптимізовано для використання учнями під час занять і містить все необхідне для навчання за допомогою технологій LEGO® MINDSTORMS®. Він дозволяє учням конструювати, програмувати і тестувати власні ідеї, пристосовуючи справжні технології робототехніки. Набір містить потужний мікрокомп’ютер EV3, що контролює мотори і збирає інформацію з датчиків. Він також підтримує протоколи Bluetooth і WiFi та функціонал реєстрації даних. На уроках діти вчаться командній роботі, готуються до змагань і знаходять спільні рішення для реалізації задумів. Їх відкриття стають великими перемогами, а отриманий досвід просто безцінний. Конструктор робототехніки від LEGO сприяє різнобічному розвитку дітей через конструювання й аналіз принципів роботи механізмів.

Щодня ми докладаємо максимум зусиль, аби створювати інноваційний освітній простір для розвитку нового покоління!