STEM підхід до навчання у школі “Ранок”

Навчальний процес школи “Ранок” базується на головних досягненнях інформаційних технологій сьогодення. Наші вчителі прагнуть задовольнити освітні потреби учнів і дати їм необхідні практичні навички. Ми розуміємо, що для сучасного світу вже недостатньо класичної освіти, яку забезпечує середня школа. Саме тому в школі “Ранок” ми пропонуємо STEM підхід у навчанні школярів.

STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) це новітній підхід у навчанні, який поєднує чотири напрями: науку, технологію, інженерію та математику. Освітній процес проходить з  урахуванням потреб учнів і рівнем знань дітей різних вікових груп. Навчання за системою STEM адаптовано для молодших, середніх і старших класів. На уроках педагоги розвивають у дітей допитливість, кмітливість і винахідливість. STEM дає можливість не просто наочно демонструвати зв’язок між наукою, інформаційними технологіями та повсякденним життям, але й використовувати отримані знання для практичних завдань!

Також у школі “Ранок” великого значення набуло вивчення програмування. Освоєння дисципліни відбувається на таких мовах програмування, як C++ і Python. Під час занять діти вчаться писати коди, плагіни, скрипти, створювати ігри та комп’ютерні програми!

Головними перевагами STEM-уроків є

      • зосередженість на практичних завданнях та проблемах;
      • використання інженерного проектування у процесі навчання;
      • залучення учнів до наочних дослідів;
      • вирішення багатоскладових задач у різні способи;
      • продуктивна командна робота.

Завдяки STEM Ваші діти вчаться вирішувати реальні соціальні, економічні й екологічні питання шляхом застосування наукових знань, технологій, інженерії та математики. Головними досягненнями такої сумлінної праці є власні науково-дослідницькі ідеї та інженерні рішення. У школі “Ранок” ми вчимо дітей не просто вміти робити, а розуміти, як це робиться!