Як обрати розмальовку для дитини?

Сучасним батькам складно розібратися у великій кількості розмальовок для дітей. Як обрати ту, яка б не тільки сподобалася дитині, але й мала пізнавальні факти? І які техніки розфарбовування існують? Про це ми поговоримо в цій статті.
Розмальовки для малюків
Уже з дворічного віку малюк починає розфарбовувати малюнки з простих фігур. Ми рекомендуємо починати розфарбовування за допомогою пензлів. Тут у пригоді стануть «Водні розмальовки». Щоб їх розфарбовувати, малюкові знадобляться лише пензлик і вода. Дитина буде у захваті від того, як на сторінках з’являються кольорові плями. І до того ж вам не доведеться відмивати меблі і стіни від фарби.
Розмальовки для дошкільнят
Розмальовки для малюків від 5 років мають бути пізнавальними. На цей вік підійдуть казки-розмальовки. За їх допомогою дитина зможе самостійно прочитати казку, а потім розфарбувати улюблених героїв. Також малюкам стануть до смаку 3D-розмальовки. У серії «Казкове містечко» ви знайдете 8 будівель, які можна легко скласти в 3D-фігуру без ножиць і клею. Зібравши фігуру, дитина зможе розпочати розфарбовування. Для цього краще використовувати фломастери. Так казкові будівлі будуть виглядати яскраво і барвисто.
Розмальовки для молодших школярів
Молодші школярі знаходяться в тому віці, коли їхній мозок працює як губка: «вбирає» всю інформацію і легко її засвоює. Тут розмальовки стають не просто дозвільної та творчою діяльністю, а скоріше навчальним процесом. Тому можна обирати розмальовки з інформацією зі шкільної програми. Наприклад, такими є книги серії «Атлас-розмальовка». За їх допомогою дитина познайомиться з культурою українських земель або ж вивчить історичні факти і запам’ятає видатних особистостей за допомогою розфарбовування.
Розмальовки для дорослих
Не тільки діти люблять розфарбовувати. У книжкових магазинах можна знайти безліч розмальовок для підлітків і дорослих. Такі книги активують креативне мислення, допомагають зняти стрес і розслабитися після навчального або трудового дня. Серед таких розмальовок хотіли б виділити серію «Прості тангли». У книгах ви знайдете дизайнерські шаблони для малювання та розфарбовування від Бена Квока. Ознайомившись з інструкцією, ви зможете створювати постери, листівки або просто насолоджуватися творчим процесом.
Отож, обираючи розмальовку для дитини, враховуйте її вік, інтереси і віддавайте перевагу пізнавальним книгам. І тоді вибір розмальовок стане для вас легким завданням.
                                                                                                                                                        Тетяна Маслова,
редакторка ВГ “Ігри та енциклопедії”