Топ-5 інноваційних технологій школи «Ранок»

Що допомагає тримати сучасне навчання в тонусі? Звісно, тренди та інновації. Саме вони сприяють підвищенню якості освіти, її конкурентоздатності, а також допомагають виховати зі школяра сучасну, прогресивну та думаючу людину.

Із яких критерій складається інновація?

  • Новизна

визначає оригінальність тієї чи іншої технології

  • Оптимальність

сприяє досягненню високих результатів за найменших витрат часу та сил

  • Результативність та ефективність

передбачає стійкий позитивний результат діяльності викладача

Для того щоб інноваційна технологія стала частиною навчального процесу, вона повинна пройти декілька стадій упровадження, а саме: виникнення, засвоєння та перетворення на норму.

Розглянемо топ-5 інноваційних технологій, які пройшли усі стадії упровадження й успішно працюють у школі «Ранок».

 

  1. Інтерактивні панелі EdPro

 

Традиційна дошка з крейдою потрохи відходить у минуле. Спочатку їй на зміну прийшли магнітні смарт-дошки, а зараз набирають популярності інтерактивні панелі. Кожен клас школи «Ранок» обладнаний панеллю EdPro, яка схожа на величезний смартфон. Інтерактивна панель працює на двох операційних системах: Windows 10 та Андроїд. Вона одночасно виконує функцію проектора, інтерактивного екрана, комп’ютера і звичайної дошки. Панель здатна розпізнавати відразу 20 дотиків. Крім того, вона має антивандальне покриття, яке витримує удари важкими предметами. На ній учителі демонструють презентації, відео, графіки чи зображення під час уроків, а учні  розв’язують навчальні завдання, зокрема працюють з тексами чи рахують. З такою знахідкою зробити видовищний урок набагато легше.

2. Заняття на фітболах

Фітбол у перекладі з англійської означає «м’яч для опори».Такі м’ячі використовуються на заняттях фітнесом. Дітям вони допомагають зміцнити здоров’я, сформувати опорно-руховий апарат, розвинути координацію, а також стимулюють роботу серцево-судинної та дихальної систем.

Учні 4 класу школи «Ранок» вивчають англійську саме на фітболах. Замість стільців діти сидять на м’ячах. Це формує рівну поставу, створює умови для нормального росту і повноцінного розвитку. Сидячи на фітболі, дитина не має можливості розслабитися, як на стільці, а тому залишається сконцентрованою протягом усього уроку.

3. Сенсорна кімната

Сенсорна кімната це організований простір, що впливає на органи чуття людини: зір, слух, дотик (і вестибулярні рецептори) та нюх. У кімнаті розміщується безпечне обладнання без твердих поверхонь та гострих кутів, створене спеціально щоб стимулювати відчуття дитини і навчити прислухатися до них.

Якщо учня щось нервує або тривожність, він може відвідати кабінет, де у нього знизиться занепокоєння та агресивність, виникне відчуття безпеки та створиться позитивний емоційний фон.

Сенсорну кімнату не варто плутати з ігровою, де можна провести дозвілля чи відпочити. У сенсорній кімнаті проходять спеціальні заняття, на яких дитина виконує вправи з використанням певного обладнання. Наприклад, долонями і стопами учень торкається різних за фактурою поверхонь, прислухаючись до своїх відчуттів.

4. Cambridge Learning Management System

Для вивчення англійської мови школа «Ранок» використувує зручну платформу від університету Cambridge —  Cambridge Learning Management System, яка допомагає вчителям у всьому світі покращити англійську мову своїх учнів.  Ця платформа об’єднує зміст курсу, матеріали, оцінку та адміністрування в єдину онлайн-систему.

5. Діти, як сучасні експерти

У гості до учнів школи приходять видавці з новинками, щоб діти поділилися своїми думками та враженнями. Таким чином учні виступають у ролі справжніх експертів і стають частиною видавничого процесу.

Одна із таких новинок — набір для експериментів «Світ чекає на відкриття. Природа і довкілля». Дівчатка та хлопчики проводили експерименти та досліди, запропоновані у наборі, та висловлювали свою експертну думку.

Школа «Ранок»  ні на секунду не відриває руку від пульсу і завжди готова до змін на краще.