Святкуємо Хелловін вдома: буде страшенно весело!

Що потрібно, щоб Хелловін залишив у дітей приємні спогади? Смачна їжа, веселі розваги та конкурси. Але головне це бажання батьків святкувати, влаштувавши справжню вечірку для своїх дітей. Деякі батьки вважають за краще ігнорувати це свято.  Вони вважають, що монстри й інші персонажі з моторошними обличчями можуть налякати дитину. 

Але ми пропонуємо не надто заглиблюватися в страхітливу тему, а зробити Хелловін для дітей справжнім приводом для веселощів. Запозичити можна лише деяку, не дуже загрозливу атрибутику. Змайструвати з дітьми прикраси для оселі, приготувати щось смачне в стилі Хеллоуїна, переодягнутися в костюми і ,головне, грати в різні ігри.

Найбільше діти люблять вбиратися персонажами улюблених мультфільмів і коміксів. У залежності від статі та віку можна виготовити різні костюми на Хелловін для дітей: Людини-павука, чарівниць Winks, Бетмена або персонажів «Школи монстрів».

Підготовка до Хелловіну: прикраси

Обійтися без гарбуза нам не вдасться. Адже гарбуз це головний символ не тільки Хелловіна, але й осені. Вибирайте гарбуз, бажано з тонкою шкіркою, і скоріше майструвати! Зробіть гарбуз усміхненим або змайструйте візерунчастий ліхтар.

Для цього візьміть гарбуз і фломастером намалюйте на ньому таке обличчя, яке Вам буде найбільш до вподоби. Але пам’ятайтн, що вирізати доведеться звичайним гострим ножем, тому намагайтеся уникати занадто дрібних деталей.

Якщо Ви активно збираєте на прогулянці опале листя, то можете використовувати їх для аплікацій. Тематика не обов’язково повинна бути страхітливою.

Смаколики на Хелловін

Обід або вечерю також можна перетворити в захоплююче заняття, приготувавши на Хелловін особливі страви. Для цього запропонуйте дитині взяти участь в їх приготуванні. Звичайно, малюка потрібно заінтригувати. Чарівний обід або вечеря повинні виглядати незвично. Увімкніть фантазію та спробуйте прикрасити страви по-особливому. А замість звичних виделок і ложок запропонуйте дітям оригінальні саморобні прилади. Їх Ви також можете робити разом з дитиною.

Ігри на Хеллоуїн

Головна частина розважальної програми це ігри. Ні приготування їжі, ні творча робота над виробами не замінять дітям веселі ігри. Запропонуйте малюку запросити друзів на це домашнє святкування. Запевняємо, діти будуть в захваті! 

Полювання на привида

Для гри Вам знадобиться хустка. Для початку оберіть мисливця за привидом. Йому потрібно зав’язати очі хусткою.  Решта учасників привиди.  Вони танцюють навколо мисливця, а мисливець намагається їх схопити. Якщо йому це вдалося, то спійманий привид жалібно стогне і голосить. Якщо мисливець дізнався привид по голосу і назвав його ім’я, то вони міняються ролями. Однак якщо мисливець не вгадав, він повинен вгадати ім’я іншого спійманого гравця.

Блукаючий вогник

Для гри Вам знадобиться ліхтарик і музика. Усі учасники сідають у коло. Світло в кімнаті вимикається, а одному з гравців дається в руки палаючий ліхтарик. Музика повинна грати тиха, чаруюча.  Блукаючий вогник (ліхтарик) передається від одного гравця до іншого, допоки музика не обірветься. Той гравець, у якого в цей момент виявився блукаючий вогник, вибуває. Гра продовжується до тих пір, поки не залишиться один гравець — переможець.

Зловісний мішечок

Для гри Вам знадобиться мішечок, наповненим різноманітними предметами.  Краще, якщо вони будуть дивними або не дуже приємними на дотик. Усі гравці сідають в коло.  Ведучий створює зловісну атмосферу, страшним голосом розповідаючи історію мішечка. Наприклад, мішечок міг бути подарований привидом, або залишений у спадок старою чаклункою. Перший гравець запускає руку в мішечок, намацує предмет (але не виймає його) і розповідає страшну історію про цей предмет (не знаючи, що він тримає в руці на самом деле). Закінчивши розповідь і залякавши інших слухачів, він дістає предмет з мішечка і дізнається, про що розповідав насправді. Потім руку в мішечок запускає наступний гравець.

Бажаємо веселого Хелловіну!:)