5 позитивних звичок для батьків і дітей

Підхватити шкідливу звичку можна за лічені секунди, а ось для позитивних звичок потрібен час. Ділимось позитивними звичками, які призведуть до успіху і батьків, і дітей.

1. Створюйте перелік задач кожного ранку.
Зранку виділяйте 15 хвилин на написання плану дня. У мами один план, у дитини інший. У дорослому плані – організувати бізнес-зустріч і зробити манікюр, а у дитячому – прочитати нове оповідання і вивчити нові рухи на танцях. Не важливо, які задачі, головне те, що плани допомагають зробити день ефективним.

2. Діліться проблемами.
Обов’язково обговорювати з дитиною складнощі і проблеми: як свої, так і її. Хто знає, хто кому більше допоможе.

3. Відпускайте
Більшість проблем не такі серйозні, як здаються. Навчіться відпускати речі, які не важливі з часом. Якщо ваша донька чи син так не думають, запропонуйте експеримент: якщо через місяць, ця величезна проблема не мала значення, значить її не було.

4. Харчуйтесь правильно.
Те, що ви їсте, може зробити або порушити ваш день. Привчайте себе і дитину до єдиного режиму харчування. Не пожалкуєте.

5. Будьте прозорими.
Чесність — це справді найкраща політика. Це допомагає якнайшвидше вирішити конфлікти, вибудовуючи здорові стосунки. Демонструйте дитині приклад прозорої та чесної людини й вона наслідуватиме вам.