Звернення директора школи у зв’язку з карантином

Шановні вчителі, батьки, учні! Всі ми зараз переживаємо складні часи і нам усім доводиться адаптуватися до нових реалій. Дуже важливо нам – вчителям-учням-батькам – бути єдиним та трибічно вмотивованими, адже це є запорукою ефективності освітнього процесу. Майже ніхто з нас не був на всі 100% готовий до дистанційного навчання, але сьогодні  умови пандемії перетворили домівки вчителів на робочій простір. Ми розуміємо, що кожна дитина потребує допомоги, саме нашої допомоги, адже вони ще не здатні відповідально та самостійно планувати своє життя та навчання. Для багатьох із нас дистанційне навчання – це виклик, який допоможе нам опанувати нові компетентності та дасть можливості зростати. 

Дійсно важливо усвідомлювати, що школа – це не меблі, не кольорові стіни, школа – це місія та цінності, які нас із вами об’єднують. Саме у цей час ми маємо об’єднатися та побудувати спільне бачення і шлях, яким підуть наші діти.

Що значить для вчителя не бачити дитячих очей, не відчувати їхніх емоцій, замість живого спілкування в класі викладати тести та завдання онлайн і навіть не бачити на власні очі, як учні працюють над ними.  Це дійсно важко для нас, бо ми звикли до іншого способу комунікації. Але ми пристосовуємся, ми вчимося, ми знайомимся з новими технологіями, ми намагаємося розуміти ваші захоплення. Ми шукаємо, шукаємо і ще раз шукаємо фішки, які допоможуть нам підтримувати вашу мотивацію та відволікти від Instagram, Tik Tok та інших гаджет-розваг. Для нас цінна кожна хвилина вашої уваги до навчання. Ми хочемо, щоб ви знали, діти, ви ті, заради кого ми сьогодні опановуємо нові освітні технології, вчимося нестандартним методам навчання, ви ті, кому ми завжди готові присвятити свій час.

Залишаємося близькими, незважаючи на будь-які дистанції.

Директорка школи «Ранок» Ганна Якубчак.