​​Навчіть дитину керувати своїми справами за методом Канбан

Запитайте себе, що дитині більш до вподоби — робити те, що “треба” або дотримуватись свого плану?
Ми часто говоримо, що мотивацією малечі керує процес. Він повинен бути цікавим. Тут справа за вами.

Як працює Канбан?
Етапи виконання задач розділені на колонки зі стікерами, які “подорожують”, в залежності від стану готовності. В будь-який час дитина формує порядок виконання завдань:

Беклог
Тут знаходяться нетермінові завдання — які обов’язково потрібно зробити, коли дозволятиме час. Включайте сюди довгострокові плани та ідеї, справи на вихідні.

Треба
Це вже більш конкретні справи, які дитині треба зробити на цьому тижні. Вони виникають, коли ви плануєте виконати завдання з попередньої колонки. Стікери додаються сюди ввечері у неділю, а також протягом тижня.

Роблю
Це поточні справи, на сьогодні. Можете додати завдання саме сюди або перемістити з колонки “Треба”, коли до нього дійде черга. Справи по дому також відносяться сюди.

Перевірка
Цей етап відокремлює дитину від радості за результат, але без нього — ніяк. Тут, в залежності від вашого підтвердження, стікери потрапляють в “Готово” або повертаються назад (в колонку “Робити”).

Готово
Зроблені завдання. Це фінальна стадія “життя” стікера. Слідкуйте, щоб дитина не хитрувала, і справи, які потрапляють сюди, були дійсно готовими!

Не забувайте на кожному з етапів давати дитині простір для самостійності — так ви навчите її самоорганізації й відповідальності! Успіхів вам!