Побутові звички наших бабусь, які стануть у пригоді зараз

Вимушена ізоляція — гарний привід, щоб усією родиною завестися новими звичками. Тим паче якщо вони стовідсотково порадують наших бабусь. Ми зібрали для вас 5 корисних звичок, які були популярними ще півстоліття тому.

  1. Меню на тиждень, списки продуктів і авоська

Перед тим як піти на ринок або в найближчу крамницю(обов’язково зі своїм пакетом або модною зараз авоською), наші бабусі уважно вивчали вміст холодильника, оглядали кухонні полиці, перебирали книги з рецептами та складали меню страв на пару днів вперед. Це чудове рішення під час карантину, коли краще якомога рідше виходити з дому. Спробуйте написати перелік необхідних продуктів і купити про запас тільки те, що потрібно, і покажіть приклад дітям.

2. Ранкова зарядка і фізкультхвилинки

Обручі, скакалки, диски для обертання — популярний інвентар для занять спортом середньостатистичної радянської сім’ї. Зараз, звичайно, найімовірніше зустріти фітнес-гумки й двох кілограмові гантелі, але звичка починати ранок з легкої розминки, а потім протягом дня навантажувати організм нескладними кардіо вправами — цете, чого не вистачає дорослим і дітям під час самоізоляції.

3. Город на підвіконні

За вікном весна в самому розпалі. Але не сумуйте, що не можете вийти, а влаштуйте зелений день для всієї родини та заведіть на підвіконні справжню грядку. Це можуть бути помідори черрі, петрушка, лимон і навіть авокадо. Можливо, вам знадобиться підтримка і сакральні знання (на кшталт того, що висушена і подрібнена шкаралупа — поживне добриво для мінігороду). Зателефонуйте бабусі! У неї знайдеться ще безліч порад.

4. Напої в термосах і турках

Улюблені кав’ярні закриті, а це означає, що настав час вивчити смачні та корисні альтернативи — наприклад, варити каву в турці, або заварювати компот, який можна перелити в термос і пити теплим протягом дня. Замість заморожених фруктів (адже не в кожного жителя міста в морозилці знайдеться кілограм малини) можна варити фрукти та ягоди, які злегка втратили товарний вигляд. Так ви нічого не викинете і не підете зайвий раз в магазин.

5. Відключення від зовнішнього світу

Не секрет, що раніше джерел інформації було куди менше, а бажання перевіряти повідомлення на смартфоні або грати в ігри на планшеті не існувало зовсім. І, здається, в ці вимушені канікули буде корисно обмежити своє цифрове споживання — щоб менше турбуватися через новин і більше насолоджуватися моментом. До речі, байдикування навіть корисно і стимулює креативне мислення. Спробуйте всією родиною!

Джерело: МЕЛ