Без паніки, в школі пожежа, всім на вихід!

В нашій підшефної школі «Ранок» пройшли пожежні навчання. Легенда –– задимлення в навчальному класі на другому поверсі 4-х поверхового будинку.

Сигналом до евакуації школярів і вчителів стала сирена, під гучне виття всі бігом спускалися сходами. І хоча діти знали, що тривога навчальна, серйозно поставилися до цього уроку — прикривали дихальні шляхи вологою тканиною. Тому що дим набагато небезпечніше вогню і надихавшись вуглекислим газом можна за пару хвилин знепритомніти.

Пожежна машина вкотилась у двір школи «Ранок» рівно через хвилину, з огляду на те, що сходи і коридори будинку були вже в повному диму (знову ж таки за легендою), рятувальники розклали пожежну драбину, приставили її до вікна і вивели вчителів, що залишилися на другому поверсі. Всі ми знаємо, що є вогнегасники, але не всім доводилося ними користуватися. Сьогодні учні школи «Ранок» мали можливість потренуватися в гасінні реального вогню. Інспектори пояснювали дітям, що перш, ніж кидатися гасити вогонь, потрібно подумати про свою безпеку і захист від вогню, на руки одягнути рукавички або обгонути рушником. Виявляється, температура суміші на виході з розтруба вуглекислотного вогнегасника становить -72 градуси і можна отримати опіки при контакту зі шкірою.

Також рятувальники продемонстрували як працює пожежний рукав, розповіли для чого потрібні рятувальникам кисневі маски, і навчили малюків одягати протигази, що з першої спроби вийшло не у всіх.

Пожежні навчання корисні для всіх учасників, діти тепер знають, як себе поводитися при пожежі. А рятувальники сьогодні обстежили будівлю школи, перевірили необхідне пожежне обладнання, шляхи евакуації та поставили відмінну оцінку пожежної безпеці школи «Ранок»!