Обираємо нестандартні заняття для малюка

Дуже часто у батьків виникає питання: чим зайняти дітей? А ще так, щоб це було безпечно, цікаво та корисно. І що робити, коли бабуся далеко, зоопарк набрид, мультфільми вже подивилися, а ковзани втомили? Як урізноманітнити дитяче дозвілля, якщо звичне малювання та ліплення давно набридли? Ми пропонуємо найцікавіші варіанти для відпочинку та додаткової освіти для Вашої дитини!

Малювання на піску
Під час занять діти малюють пальчиками на піску. Але не в пісочниці, а на спеціальному склі, яке підсвічується знизу. У результаті з’являються  химерні шедеври. Підготуйте зручну для дитини одежу. І голвне — без кишень (щоб потім не довелося витрушувати звідти пісок). Малювання піском розвиває моторику, координацію рухів і дитячу фантазію.

Іпотерапія
На тренуваннях діти катаються на поні або конях, вчаться взаємодіяти з цими граціозними тваринами та доглядати за ними. Іпотерапія розвиває витривалість, підвищує імунітет і допомагає дитині розслабитися. Дозвольте малюкові вибрати форму для занять, спеціальний шолом, чоботи та зручне трико. Верхова їзда зміцнює хребет, знімає тонус м’язів, покращує настрій, привчає до турботи про тварин і прищеплює любов до них.

Ментальна математика
Тут дітей не вчать складати цифри на папері або дошці. Заняття ментальної математикою проводять за допомогою інструменту —  він називається «абакус». А потім його замінює уява малюка: додавання і віднімання виконуються в розумі. Такі заняття прищеплюють любов до математики, розвивають мислення і швидкість обчислень, тренують уяву, цілеспрямованість і наполегливість.

Фехтування
Цей благородний вид спорту сподобається і хлопчикам, і дівчаткам. Починати тренуватися малюки можуть на пластмасових шпагах. Та в жодному разі не забудьте про фехтувальну маску, костюм, рукавичку та засоби індивідуального захисту. Цей вид спорту відмінно розвиває реакцію, зміцнює фізичний і психологічний стан.

Мультиплікаційна студія
Усі діти люблять дивитися мультфільми. А що буде, якщо запропонувати дитині створити власний мультик? У творчих мультиплікаційних студіях це вчать робити в різних техніках. Трохи вміння, терпіння, і юний режисер (він же автор, оператор і монтажер) зможе створити свій фільм!

Клуб юних кінологів
Якщо дитина мріє про собаку, а завести її ніяк не виходить, можна знайти компроміс — запропонуйте малюку піти в клуб юних кінологів. Тут Ваша дитина дізнається, що таке дружба, щирість, доброта. Уже на першому занятті дитина здобуває теоретичні знання, вчиться працьовитості, освоює практичні навички дресирування, необхідні для виховання тварин.

Кулінарні курси
Заняття на дитячих кулінарних курсах проводять справжні шеф-кухарі, які допомагають дитині осягнути ази кулінарної майстерності, дізнатися, що корисно та смачно. Тут малюк вивчить свої перші, хай і прості рецепти.