Газета “Сьогодні”: У Харкові працює школа “Ранок”, яка вчить створювати майбутнє

Незважаючи на те, що Україна має віковічну традицію приватного шкільництва: Острозька, Львівська школи-братства; колегіум Галагана в м. Києві, Чернігівський, Переяславський, Харківський колегіуми; Рішельєвський ліцей — на сьогодні співвідношення приватних шкільних навчальних закладів до державних у нашій країні складає менше 1%. Порівняно з іншими країнами, де приватні школи складають від 6 до 10% (у Європі), понад 12% (в США), вітчизняний покажчик замалий. На думку експертів порталу “Слово та Діло”, насамперед він корелюється з низькою платоспроможністю батьків. Третина з опитаних експертами батьків охоче відправили б свою дитину на навчання до приватного закладу, але матеріально не здатні реалізувати задумане. І майже половина опитаних вважають, що держава має формувати більш справедливі умови для збільшення кількості приватних шкіл в Україні.

Врешті, життя у 21-столітті, вимоги до молоді диктують свої правила, здобуття якісної, сучасної освіти набуває актуальності, а приватна шкільна освіта продовжує розвиватися. Із року в рік в країні відкриваються філії вже існуючих та нові навчальні заклади, які пропонують школярам інноваційні, цікаві, креативні, насичені, матеріально-технічно забезпечені та безпечні умови навчання.

Так, минулого року в Харкові запрацювала та одразу набрала шалених обертів приватна школа “Ранок”. Усього за рік свого функціонування школа більш ніж удвічі збільшила кількість своїх учнів та здобула популярність серед батьків. Про школу “Ранок” та її діяльність для читачів “Сьогодні” розповідають засновник Віктор Круглов та директор Ганна Іванова.

Продовження за посиланням.