Виховуємо справжніх лідерів!

Кожен з батьків мріє, щоб їхня дитина виросла успішною людиною та, безперечно, мала якості лідера. Однак не всі знають, як ці якості стимулювати. Хтось турбується про те, що дитина весь вільний час проводить біля телевізора, інших навпаки хвилює надлишок вільного часу. Але є і такі діти, яким не вистачає часу в добі. Вони так багато мріють зробити, щоо дні їм здаються надто короткими.

Щоб дитина знала, чого саме вона бажає і мала можливість досягати успіхів, батьки повинні всіляко підтримувати її. У малюка повинен бути внутрішній стимул.

На що звернути увагу?

Перш за все, дитина повинна самостійно приймати певні рішення. Наприклад, вона може вирішувати, у що одягнутися до школи або в гурток. Також по можливості питайте малюка, чим він буде снідати: омлетом або кашею. Усі діти в змозі вирішувати, що їм краще дивитися по телевізору: мультфільми, дитячий фільм або наукову програму. З часом, дитина зможе приймати і більш складні рішення.

Також у кожного малюка має бути своє захоплення. Батьки повинні знати, чим подобається займатися дитині. Аби вільний час не минав без користі, малюка обов’язково треба визначити в який-небудь гурток. Він може займатися спортом, музикою, малюванням або ж танцями.

У жодному разі не треба нав’язувати дитині свої інтереси. Якщо, наприклад, Ви мріяли стати балериною, то це не означає, що треба віддавати дитину в танцювальну групу. Можливо, їй до душі буде спорт. Кожна людина, навіть ще маленька, повинна сама обрати свій життєвий шлях.

Для того, щоб дитина могла досягати успіху, у неї  повинні бути ігри, які розвивають інтелект. Коли у малюка щось добре виходить, хваліть його. Також йому треба чути, як Ви з гордістю розповідаєте про нього членам сім’ї або друзям.

Поважайте право дитини на особисті погляди.  Це буде чудовим поштовхом до самостійності!

Довіряйте дитині приймати рішення самостійно. Якщо Вам здається, що малюк робить щось не так, поясніть, як би Ви вчинили на його місці. Однак втручатися треба лише в тому випадку, якщо його дії суперечать закону або небезпечні для оточуючих.

Кожні батьки мріють про те, аби їхня дитина отримала престижну професію та мала великий заробіток. Однак якщо її позбавити права вибору, то дитина може вчинити всупереч волі батьків.

Деяким батькам доводиться під час літніх канікул слухати дитяче «мені зайнятися нічим». Але не треба за дитину вирішувати, як використовувати надлишок вільного часу., інакше вона не буде заповзятливою. Нехай малюк сам організовує своє дозвілля. Адже існує стільки цікавих справ!

Як батьки можуть визначити, наскільки заповзятлива їхня дитина?

  • Вона може самостійно вибирати собі захоплення, друзів і організовувати свій час.
  • Якщо малюк в процесі гри програв або у нього щось не вийшло, то все одно не впадає у відчай і не перестає вірити в свої сили.
  • Дитина починає цікавитися торгівлею, розподілом доходів, економікою та правильно розподіляє кишенькові гроші.
  • Для усунення будь-якої проблеми малюк здатний аналізувати свої дії та знаходити правильне рішення.
  •  Дитина має здатність пристосовуватися до оточуючих людей і з кожним знаходити спільну мову.
  • Зі своїх помилок може витягувати урок.