«Супердіти»: які вони насправді?

Кожен малюк унікальний по-своєму. Ще на дуже ранніх стадіях процесу зародження малюка можна виявити особливості та відхилення розвитку. Довгі роки вчені працюють над вивченням дитячого мозку. І вже було виявлено ​​дивний закономірний зв’язок між позитивним життєвим досвідом дитини та його інтелектуальним і фізичним розвитком.

Ученими було встановлено, що неймовірно висока швидкість розвитку головного мозку відбувається саме в перший рік життя людини. Природно, що саме в цей період, відбувається пік розвитку структури мозку. Однак процес розвитку триває ще довго, але основні можливості нашого мозку задані саме в цей період.

Сильні позитивні емоції задають неймовірний поштовх для подальшого розвитку людини. На думку вчених і психологів, саме в атмосфері любові, тепла, доброзичливості та турботи, виростають розумні діти, або ж «Супердіти». Дані досліджень і експериментів, тільки підтверджують припущення вчених. Це відбувається в разі, якщо батьки з перших днів життя дитини читають або розповідають йому казки, навчають первинним умінь і навичок, а не пускають розвиток дитини за течією.

У родині, де присутня напружена атмосфера, де в спілкуванні присутні негативні емоції, діти виростають невпевненими, неспокійними, боязкими. Вони відрізняються заниженим темпом розвитку. Сучасними науковцями також доведено, що складність нейронної мережі мозку в подібних випадках знижена в кілька разів. Тому важливим аспектом в ефективному розвитку розумних і талановитих дітей є принципи виховання з перших днів життя.

Однак це не означає, що потрібно негайно починати стимулювати розвиток дітей, за допомогою навчання з самого народження. Талант дитини, її можливості та здібності, у  першу чергу, розкриються в атмосфері природного прийняття малюка батьками. А найкращі відчуття для нього любов, турбота, увага прийняття і ніжність.

У час нових технологій і прогресивного суспільства, практично всіх дітей можна віднести до статусу «Супердіти». Адже вже з ранніх років вони вміють поводитися з мобільними телефонами та комп’ютером. У більшості дитячих дошкільних установ діти, вже 3-4 років, починають вивчення іноземних мов. Активне захоплення дітей спортом, також ще один крок на шляху до розвитку особливих діток.

Також радимо батькам звертати увагу на помірність фізичних і розумових навантажень на підростаюче покоління. Не потрібно штучно і тим більше, насильно, робити з дитини вундеркінда. Дані задатки, виявляться самі і що важливо, при безпосередній ініціативі самої дитини. А створення сприятливих і комфортних умов для цього, це вже завдання самих батьків. Важливо створити ситуації успіху, любові та всебічної підтримки. Тоді вроджені здібності дитини будуть розвиватися на радість батькам!