Ідеї простих зимових виробів для святкового настрою

Свято наближається, але зима десь забарилася? Це не привід сумувати й відкладати святковий настрій до появи снігу. Зробіть разом із дітьми зимові іграшки, новорічні й різдвяні прикраси та поновіть свій інтер’єр ― а там, дивись, і настрій відповідний з’явиться. Пропонуємо декілька простих ідей виробів, які не потребують багато часу й матеріалу, а вигляд матимуть пречудовий.

Іграшки, зроблені власноруч

Снігова баба зі шкарпетки

Для виготовлення такої іграшки вам знадобиться біла дитяча шкарпетка, різні за розміром пінопластові кульки-заготівки або вата чи синтепон, нитки, стрічки, шматочок фетру, ґудзики й шпильки з кольоровими голівками.

Покладіть у дитячу шкарпетку дві пінопластові кульки так, щоб більша опинилася внизу, а менша вгорі та стягніть білою ниткою шкарпетку між двома кульками. Якщо ви не знайдете таких кульок, не хвилюйтеся, можна взяти звичайну вату або синтепон і набити ними шкарпетку. Потім так само перев’язати її ниткою посередині, розподіливши матеріал таким чином, щоб унизу його було більше, ніж угорі. Основа снігової баби готова. 

Далі вмикаємо фантазію й оздоблюємо її шарфиком, шапкою, ґудзиками, носиком і оченятами.

Символ року ― мишеня

З фетру можна зшити дуже простих мишенят до Нового 2020 року й дарувати їх друзям. Ось кілька зразків для натхнення.

Ялинкові прикраси

Аби ваша ялинка була неповторною, прикрасьте її іграшками, зробленими власноруч. Неперевершений вигляд матиме ялинка, оздоблена в одному стилі, наприклад: іграшками з гілочок, або з ниток, чи з ґудзиків, або із соленого тіста, з фетру тощо.

З гілочок можна зробити зірочки або сніжинки. Для цього вам знадобляться власне гілки, термоклей і будь-які матеріали для додаткового прикрашання на ваш смак. Можна зробити таку зірочку навіть без клею, обмотавши гілки ниткою, стрічкою чи мотузкою, як показано на фото 3.

Ниткові іграшки також дуже просто зробити. Для цього вам треба вирізати шаблон іграшки з картону й обмотати його нитками, попередньо змастивши клеєм.

Справжні шишки можна легко перетворити на новорічні прикраси, оздобивши їх стрічками та іншим декором за смаком.

Виготовити власноруч ялинкові іграшки можна навіть з продуктів харчування! Затишку та справжнього новорічного аромату нададуть вашій ялинці іграшки з висушених апельсинів або лимонів. Поріжте тонкими кружечками цитрусові й висушіть їх у духовці протягом 2-3 годин при 100 *С. Потім зробіть отвір голкою й просуньте нитку або стрічку, аби зробити підвіску. Можна додатково оздобити прикрасу паличкою кориці та бантиком з атласної стрічки.

Навіть із макаронів у вас вийдуть чудові декоративні сніжинки, якщо ввімкнути трохи фантазії.

Різдвяний вінок

Різдвяний вінок над порогом ― це сімейний оберіг, символ надії на щастя й добробут, а також запрошення для гостей. Зробити його власноруч не так уже й важко, як може здатися на перший погляд.

Для основи вам знадобиться пласке або об’ємне коло (пласке можна самому вирізати з цупкого картону, об’ємне ― придбати в магазині). Ви можете обмотати основу будь-чим на ваш вибір і смак: мішковиною, пряжею, широкою стрічкою тощо. А далі, озброївшись термоклеєм, оздобити свій вінок будь-якими прикрасами: сосновими гілочками,  бантиками, стрічками, шишками ― усе залежить від вашої фантазії й уподобань. Пропонуємо декілька ідей для натхнення.

Бажаємо вам щасливого Нового року й Різдва! Щастя, миру й добробуту в кожну оселю!