Настільні ігри для сімейного дозвілля

Настільні ігри були першим спільним захопленням ще до появи комп’ютерних ігор. Незважаючи на барвистість і цікавий сюжет комп’ютерних ігор, вони все одно не змогли повністю витіснити настільні. Багато в чому настільні ігри для дітей і сьогодні залишаються «у топі» з огляду на те, що ту атмосферу, яка існує при настільних іграх неможливо відтворити, використовуючи комп’ютерну графіку. Та окрім особливої атмосфери, яка виникає під час гри, настільні ігри несуть дитині багато практичної користі.

За допомогою настільної гри дитина вчиться саморегуляції та взаємодії з іншими людьми на основі чітких, заздалегідь заданих правил. Єдине, що важливо пам’ятати — кожна дитина хоче вийти з гри переможцем. Тому дуже важливо навчити дитину чесної гри, за усіма правилами. 

Настільні ігри розвивають  абстрактне та стратегічне мислення. Дитина вчиться думати заздалегідь, прогнозуючи свої дії, оцінювати ризики та знаходити причинно-наслідкові зв’язки.

Якщо гра розрахована на велику кількість учасників, вона навчить дитину комунікації. Якщо ж гра на швидкість реакції — вона розвиває уважність та благотворно впливає на розвиток нервової системи.

Та найголовніша перевага настільних ігор — але живий діалог з іншими дітьми чи дорослими. А це прекрасний спосіб навчити дитину спілкуванню та дисципліні, вмінню вигравати та програвати. Іншими словами, за допомогою настільних ігор у малюка розвиваються основи найважливіших соціальних навичок, які йому знадобляться протягом усього життя.

Настільні ігри можуть мати свої рекомендації до віку. Однак більшість настільних ігор намагаються робити універсальними, щоб охопити якомога більшу кількість людей. До такого роду ігор можна додати всі ті традиційні і трохи старі ігри на зразок: шашки, шахи, нарди. Такі ігри перевірені часом і якщо вони змогли зберегти до себе інтерес протягом сотні років, то зможуть також його не втратити в майбутньому. Такого роду гри вважаються інтелектуальними, щоб дістатися до перемоги доведеться розкинути мізками.

Монополія

Дана гра настільки легендарна, що навіть ті хто не грав, швидше за все чули про неї. «Монополія» є економічною стратегією та має популярність у всьому світі. На початку гри Ви отримуєте маленький капітал, який Вам необхідно  примножити, а Ваших суперників розорити.  Економічна настільна гра «Монополія». Одна з найпопулярніших настільних ігор світу в жанрі «Економічна стратегія».

Ерудітус

Гра для всієї родини! «Ерудит» визнаний у всьому світі, про це говорять міжнародні турніри, в яких беруть участь і аматори, і професіонали. Ця гра для всієї родини, ідеальний варіант для подарунку! Проста й водночас захоплююча, вона розвиває інтелект і логічне мислення. Учасники отримують у своє розпорядження 7 букв. Завдання скласти на спеціальному полі найдовші слова, а головне — у більшому обсязі, ніж у суперників.

Твістер

 Ця гра є не стільки настільною, скільки «напольною«. «Твістер» (twister) — гра, відома у всьому світі. З її допомогою Ви зможете поєднати приємне з корисним: повправлятися в гнучкості, спритності, умінні зберігати рівновагу та стійкість за будь-яких обставин, а також весело та цікаво провести час у колі своїх друзів. У цій грі Вам знадобиться вся Ваша пластичність. А головне завдання — зберегти позу.

Корова

«Корова» — гра, яка зближує людей! Якщо ви зустрілися з друзями вдома, на природі або на вечірці, можна відкрити цю гру і більше не думати, чим зайняти натовп. Учасникам належить показати, намалювати або пояснити задані слова. Гра продовжується до тих пір, поки обидві команди не дійдуть до фінішу. Перемагає команда, яка зібрала найбільшу кількість карток.

Хто перший?

Настільна гра «Хто перший?» — сплеск адреналіну та буря емоцій у будь-якій компанії! Ви не матимете ані секунди на перепочинок! Правила пояснюються за 5 хвилин, партія гри триває не більше 30 хвилин. Хапай і перемагай! Як грати? Основні правила прості: відкривай карти з однаковими фігурами і першим хапай тотем. Переможе найшвидший і уважний.

Уніто

Настільна гра для дорослих і дітей від 7 років із прості та зрозумілими правилами. Грайте всією сім’єю або в компанії друзів. «UNITO» — азарт із перших хвилин гри. Компактна упаковка, ідеальний варіант гри в дорозі. Розвиває уважність і логіку, інтуїцію, швидкість мислення та реакції.

Асоціації

Велкам на крейзі-виставку! Тут усі картини — плід буйної фантазії художника, дах знесло, стіни полетіли, а гід пішов на пенсію. А як же грати? Гравець викладає карту з руки, придумує на неї асоціацію і повідомляє її іншим. Решта вибирають відповідні під асоціацію картки і викладають їх на стіл. Завдання: вгадати карту, загадане першим гравцем. Вгадали? Вперед по ігровому полю!