Якими життєвими принципами необхідно користуватися кожній дитині?

Багато батьків прагнуть виростити  незалежну, цілеспрямовану особистість. А виховання — це безперервний і дуже складний процес. Батьки завжди допомагають малюку пізнавати навколишній світ, формувати власну думку, а також  закладають  у свідомості певні правила та життєві  принципи.

Ми пропонуємо список принципів, якими обов’язково повинна користуватися  кожна дитина.

Дитина повинна вважати себе щасливою.

Той,  хто постійно говорить про те, що він невдаха, просто «програмують» себе на невдачі. Адже якщо людина буде мислити позитивно, то й удача буде обов’язково супроводжувати на її життєвому шляху. Ті, хто мислить негативно, зазвичай навпаки не досягають успіхів.

Також важливо не ухилятися від прийняття рішень.

Починайте з малого. Надавайте дитині можливість самостійно обирати одяг для навчання або прогулянок. Також важливо переконати малюка в тому, що навіть неправильні рішення можуть принести безцінний досвід і необхідні знання.

Любов до себе є одним із найголовніших життєвих принципів.

Людина, яка не здатна любити себе, навряд чи зможе по-справжньому полюбити іншого. Звичайно, змінюватися на краще та виховувати любов до себе важко самотужки, адже хочеться робити це для інших. Але існує ризик, що інша людина зникне з життя, наприклад, через неприйняття будь-яких змін. А ось власне «Я» завжди залишається з людиною, тому і змінюватися потрібно тільки для себе. Головне правило, яке слід запам’ятати кожному — це завжди залишатися собою.

Важливо і те, як дитина ставиться до оточуючих людей.

Дуже важливо бути доброзичливою та щирою людиною, тоді й інші люди будуть робити так само. Звичайно, у реальному світі існують і корисливі люди, які тільки й шукають вигоди від взаємин. Але варто пам’ятати, що поганий досвід — теж досвід. І дуже важливо навчитися відпускати таких людей зі свого життя, і не зберігати негативні емоції та ситуації.

У свідомості дитини повинна обов’язково бути думка про те, що будь-яка мрія досяжна.

Чи часто люди говорять, що не можуть чогось досягти? За статистикою це досить поширене явище. Але є й така категорія людей, які навіть у складній ситуації йдуть до своєї мети. Такі люди не знають словосполучення «Я не можу». Тому дуже важливо пояснити дитині, що позитивне мислення завжди допоможе досягнути успіху та збудувати щасливе та насичене життя!